Over Cosima

ProfielfotoSinds 2007 werk ik als coach, trainer en (interim) HRM adviseur vanuit Cosima Advies.

Van kinds af aan ben ik benieuwd geweest naar het "waarom" van dingen. Tijdens mijn studie Bedrijfseconomie raakte ik geïnteresseerd in de verschillende visies van organisaties op de inrichting van hun personeelsbestand. Daarnaast was ik nieuwsgierig naar de drijfveren van medewerkers. Om die reden ben ik vervolgens Psychologie gaan studeren en heb ik een tweejarige NLP Master Opleiding afgerond. In die periode heb ik acht jaar lang gewerkt als HR Adviseur en vervolgens vier jaar in de functie van directeur bij een patientenorganisatie.

In deze periode heb ik gemerkt dat mijn kracht ligt in de gespreksvoering met verschillende mensen op verschillende niveaus, zowel in teams als individueel. Dit kan zijn om mee te denken, advies te geven, maar ook om problemen op te lossen. Ik ben enthousiast, kom graag met ideeën, ik houd van aanpakken en ben in staat mensen in beweging te krijgen. Daarnaast leer ik snel en kan ik mij in een korte periode in verschillende materie inwerken.

Mijn eigen drijfveer is de rotsvaste overtuiging dat iedereen een eigen belangrijke bijdrage levert aan onze samenleving. Soms doen zich echter omstandigheden voor waardoor deze bijdrage opnieuw gedefinieerd moet worden. Op zo'n moment wordt de veer- en levenskracht in mensen aangesproken. Als Registerpsycholoog NIP/Arbeid & Organisatie heb ik mij gespecialiseerd in het verbeteren van de inzetbaarheid van medewerkers in organisaties. Daarnaast richt ik mij op het versterken van teams met als doel om het werkplezier en de productiviteit binnen organisaties te vergroten.

Vanuit Sprankel & Co ontwikkel ik samen met drie andere Arbeids- en Organisatiepsychologen programma's die gericht zijn op het versterken van vitaliteit en veerkracht in organisaties. Met deze dienstverlening ondersteunen wij organisaties bij het creëren van een optimale werkomgeving. Wij werken op basis van wetenschappelijke onderbouwingen uit de positieve psychologie die wij vertalen naar praktische oplossingen voor organisaties.

Verder werk ik vanuit Cosima Advies samen met verschillende HRM professionals, arbeidsjuristen, coaches, trainers, arbeidsdeskundigen, mediators en (assessment)psychologen. Door al deze samenwerkingsverbanden is het mogelijk om voor elke vraag een passend traject aan te bieden.

Alle rechten Cosima advies. Webdesign Trigona webdesign