Psychologische test / Assessment

Bij individuele coachingsvragen zet ik regelmatig psychogische tests in. Het voordeel van het afnemen van een test is dat je op een snelle manier veel informatie krijgt over het onderwerp. Dit kan bijvoorbeeld gaan over herorientatie op werk, het versterken van iemand weerbaarheid of het in kaart brengen van iemands competenties.

Op andere momenten is het inzetten van een uitgebreid Assessment aan te bevelen, bijvoorbeeld bij de Selectie van personeel of voor Loopbaanontwikkeling (potentieelinschatting). Voor het afnemen van een Assessment werk ik samen met ervaren assessment psychologen die volgens de code van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) werken. Deze code voldoet aan alle privacy-rechten die conform de Nederlandse wet en regelgeving van toepassing zijn.

Bij de selectie van personeel wordt de kandidaat voor een concrete vacature beoordeeld. Op basis van het functieprofiel en aangegeven competenties wordt de kandidaat beoordeeld op zijn competenties, persoonlijkheid, inpasbaarheid in het team en daarmee op de geschiktheid voor de functie. Vervolgens volgt een advies over de kans van slagen van de kandidaat in de vacante functie.

Bij loopbaanontwikkeling (potentieelinschatting) worden de doorgroeimogelijkheden van uw medewerker(s) onderzocht. Hierbij wordt aandacht besteedt aan enerzijds hun ambities en capaciteiten en anderzijds aan dat wat uw organisatie vraagt en kan bieden. Wij adviseren over de verdere carrièreontwikkeling van uw medewerker(s) binnen uw organisatie.

De duur van een volledig assessment is in de regel een hele dag. Wanneer een groep kandidaten beoordeeld moeten worden, bijvoorbeeld in een vergadersimulatie of een groepsspel, dan is er een tweede testdag. Wanneer slechts op onderdelen getest moet worden is dat korter.

De inhoud van een assessment wordt afgestemd op de branche, functie en specifieke vragen van de opdrachtgever. Er wordt gebruik gemaakt van genormeerde vragenlijsten, tests en interviews. Uiteraard wordt er een uitgebreide rapportage opgemaakt waarin de uitkomsten van het assessment zijn beschreven. Een assessment resulteert altijd in een win-win situatie. De werkgever, kandidaat en andere betrokken partijen krijgen een advies op basis waarvan iedereen een verstandige beslissingen kan nemen.

De kosten zijn afhankelijk van de in te zetten instrumenten. Een offerte wordt daarom op maat aangeboden.
Wilt u meer weten over het inzetten van een psychologische test en/of assessments? Neemt u dan vrijblijvend contact op.

Alle rechten Cosima advies. Webdesign Trigona webdesign